Nem a szocialista frakcióval szavaz a fővárosi közgyűlésben Wieszt János

Vágólapra másolva!
Több napirendi pontot nem tudtak elfogadni a fővárosi közgyűlésen, mert a korrupcióval vádolt, és most a függeltenek között ülő Wieszt János, volt szocialista képviselő többször nem volt frakciójával együtt szavazott. A Fidesz frakció bejelentette, hogy pénteken nem vesznek részt az önkormányzati ülésen.
Vágólapra másolva!

Többször volt frakciójával ellentétesen szavazott Wieszt János, volt szocialista, most független képviselő a fővárosi közgyűlés csütörtöki ülésén az előterjesztések napirendre vételénél. Így volt olyan előterjesztés, amelyet a szocialisták és a szabad demokraták nem tudtak napirendre venni, mert már nem volt meg a szükséges 34 szavazatuk a (Demszky Gábor szabad demokrata főpolgármesterrel együtt) 67 fős testületben. Wieszt János korrupcióval megvádolt volt szocialista képviselő most első alkalommal ült a függetlenek soraiba, Bőhm András (volt SZDSZ), Lakos Imre (volt SZDSZ) és Vaskor László (volt MDF) ugyancsak független képviselők közé.

Wieszt János az ülés elején nyilatkozatot tett, amelyben megismételte korábbi állítását, hogy személye elleni politikai támadásnak értékeli a nyilvánosságra került videofelvételt. Wieszt hétfői közleményében azt írta: "saját pártom hozott nehéz helyzetbe, miközben a becsületemet védem egy aljas és nemtelen támadással szemben". A közleményében bejelentette, hogy kezdeményezi MSZP-s párttagságának felfüggesztését, önkormányzati képviselői mandátumáról és az általa viselt tisztségekről azonban nem mond le.

A fővárosi Fidesz-frakció már az ülés előtt bejelentette, hogy pénteken nem vesznek részt az ülésen, mert a közgyűlés ülését nem a szokott időpontra hívták össze, és így pénteken a parlamenti munka miatt a képviselők nem tudnak részt venni rajta.