Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar Nemzet: Az ügyészséghez kerül a Wieszt-ügy

Vágólapra másolva!
A BRFK átadta a nyomozást a XI. kerületi vesztegetési ügyben a budapesti nyomozó ügyészségnek. Wieszt János kerületi képviselő esetleges meggyanúsítása miatt kerül az ügyészséghez az ügy a Magyar Nemzet szerint. Wieszt egy rejtett kamerával felvett videó szerint 2,2 millió forintot vett át egy vállalkozótól.
Vágólapra másolva!

A BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya átadta a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek a Wieszt-ügyben való nyomozást - írja a Magyar Nemzet. A lapnak az ügyészség szóvivője, Skoda Gabriella azt monta, hozzájuk még nem érkeztek meg a papírok, de a rendőrség hatáskör hiányában bármikor átadhatja az ügyet.

A Fidesz XI. kerületi szervezete hozott nyilvánosságra májusban egy videofelvételt - melyet egy kerületi vállalkozó készített titokban -, amelyen Wieszt János XI. kerületi szocialista képviselő és vagyongazdálkodási bizottsági elnök egy vaskos borítékot vesz át a vállalkozótól, a borítékban, a videón elhangzó beszélgetés szerint 2,2 millió forint van. Wieszt tagadja, hogy kenőpénzt vett volna át, szerinte manipulálták a videót. (A videót és az ügyről szóló cikkünket itt megnézheti.)

A BRFK az ügy májusi kirobbanása után ismeretlen tettes ellen, vesztegetés megalapozott gyanújával indított nyomozást. A Magyar Nemzet - meg nem nevezett forrásokra hivatkozva - azt írja, az ügyet azért adta át a rendőrség, mert hivatalos személy által elkövetett vesztegetésről lehet szó, vagyis sor kerülhet Wieszt meggyanúsítására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről