Kavics ütött lukat a lövöldözésről képzelődő jegyző ablakán

Vágólapra másolva!
Egy kavics által ütött lukat hitt puskalövésnek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabura jegyzője, aki fegyveres fenyegetésről és politikai támadásról nyilatkozott, miután csütörtök éjjel betört lakásának egyik ablaka. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy senki nem lövöldözött Tiszaburán, és már csak azt vizsgálják, hogy a kaviccsal szándékosan törték-e be a jegyző ablakát.
Vágólapra másolva!

Nem lövés okozta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabura jegyzőjének ablakán ütött lukat - közölte szombat délután a megyei rendőr-főkapitányság. Bár a jegyző korábban azt nyilatkozta, hogy a közelgő önkormányzati választás miatt fenyegethették meg, a helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy "semmiféle lövés nem történt Tiszaburán".

A rendőrség közleménye szerint péntek délután jelentették be, hogy az egyik tiszaburai magánház ablaka betört. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a ház külső ablakán keletkezett repedést és törést nagy valószínűséggel egy kavics okozta, melyet meg is találtak az ablakkeretben. A közlemény szerint a nyomozók semmiféle olyan nyomot nem találtak, amely arra utalt volna, hogy az ablakon keletkezett sérülést fegyverből származó lövedék okozta

A tiszaburai jegyző az Új Szó című megyei napilapnak korábban azt mondta, hogy ismeretlenek rálőttek az ablakára, és azt valószínűleg "figyelmeztetésnek szánták". A jegyző arról is beszámolt, hogy 17 éves közigazgatási pályafutása alatt soha nem tapasztalt akkora indulatokat és feszültséget, mint a mostani önkormányzati választás előtt. Az emberek késsel, bicskával járnak az utcán, és képesek megtámadni is azt, aki a jelöltjüket szidja vagy a sajátját dicséri - mondta az Új Néplapnak (erről itt olvashat bővebben).

A rendőrség közleménye szerint a toábbiakban csak azt vizsgálják, hogy az ablak betörése szándékos rongálás volt-e. Az ügyben ismeretlen tettes ellen rongálás miatt indult eljárás.

A tiszaburai választási küzdelemről és feszültségekről az [origo] korábban helyszíni riportban is beszámolt: a cigány többségű, egy cigány kisebbségi szervezet jelöltjei által irányított faluról szóló cikket itt olvashatja.