Stumpf István kiszállt az Infocenterből

Vágólapra másolva!
Nagy Ajtony Csaba ügyvéd vette át az alkotmánybíróvá választott Stumpf István tulajdonrészét az Infocenter.hu Média Zrt.-ben - írja a HVG.
Vágólapra másolva!

Nagy Ajtony Csaba ügyvéd vette át Stumpf István tulajdonrészét az Infocenter.hu Média Zrt.-ben - írja a csütörtöki számában HVG.

A médiacsoportot működtető Infocenter.hu Zrt.-ben Stumpf István még áprilisban szerzett 4 százalékos részvénycsomagot. Az RTL Klubot üzemeltető cég közel egyharmadát megszerezni kívánó Infocenterből alkotmánybíróvá választása miatt szállt ki Stumpf, a tulajdonrészét Nagy vette át. A cégcsoport 48 százalékának tulajdonosa Nyerges Zsolt ügyvéd, a Class FM országos kereskedelmi rádiót birtokló Advenio Kft. többségi tulajdonosa.

A Nyerges és Nagy tulajdonában lévő 52 százalékos részesedés korábban Fellegi Tamás jelenlegi fejlesztési miniszter tulajdona volt. Fellegi a tulajdonrészét április 22-én, a kormányba kerülése előtt értékesítette Stumpfnak és Nyergesnek.

Egy nappal később, április 23-án az Infocenter.hu Zrt. megvásárolta az IKO Média Holding Zrt részvényeinek 100 százalékát. Az IKO Média Holding Zrt. tulajdonában van az RTL Klub televíziós csatornát üzemeltető M-RTL Zrt. részvényeinek 31 százaléka.