Megszűnik az X-Faktor-győztes utaztatását is ígérő cég

Az Aeroviva Utazási Iroda irodája a Károly körúton. A cég 2010. december 20-tól megszünteti utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét
Vágólapra másolva!
Bejelentette megszűnését az Aeroviva utazási iroda, amely együttműködött az X-Faktor és a Megasztár tévés műsorokkal is. A cég a gazdasági helyzetre hivatkozva jelentette be megszűnését.
Vágólapra másolva!

Megszűnik az Aeroviva utazási iroda - jelentette be a cég a honlapján közzétett közleményben. A cég december 20-ától nem szervez utazásokat. A társaság a honlapján közleményben tájékoztatja a tevékenysége megszűnéséről az érintetteket, amit a jelenlegi gazdasági helyzettel indokolnak. Az utazási iroda korábban azt hirdette a honlapján, hogy ők biztosították volna a hétvégén véget ért két tévéműsor, az X-Faktor és a Megasztár győztesének utazását is.

A közlemény szerint az Aeroviva egyetlen utasa sem marad külföldön, mindenkinek van érvényes menetjegye hazafelé. A cég által menetrend szerinti járatokra kiadott repülőjegyek is érvényesek maradnak oda- és visszaútra is attól függetlenül, hogy milyen dátum szerepel rajtuk.

Az Aeroviva Holidaysnek a közlemény szerint 494 millió forint vagyoni biztosítéka van, a kártérítési kötelezettséget - a charter járatokra szervezett utazásokra is érvényes - a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe vállalja át. A QBE már gyűjti az információkat, hogy hány utast érint a csőd. Bővebb tájékoztatást délutánra ígértek.

A hirado.hu úgy tudja, a próbaidős dolgozóknak már pénteken azt mondták, hogy hétfőtől nem számítanak a munkájukra, míg a többi dolgozóval vasárnap közölték, hogy hétfőtől megszűnik a munkahelyük.