Vágólapra másolva!
A kaposvári börtön 10 dolgozója ellen emelt vádat a katonai ügyészség, amiért a nyomozás adatai alapján összevertek egy rabot. A bántalmazott férfi tavaly februárban meghalt. A börtön akkori igazgatóját bűnpártolással vádolják.
Vágólapra másolva!

Kilenc ember ellen halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt, a börtön korábbi igazgatója ellen pedig hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Katonai Ügyészség - jelentette be hétfőn a katonai ügyészség helyettes vezetője, Bögöly Gyula.

Tavaly februárban a kaposvári börtönből kórházba került, majd meghalt egy rab. A férfinak fejsérülései voltak, a nyomozás során kiderült, hogy az őrök verték meg többször is. Két napon keresztül bántalmazták, egyszer kutyát uszítottak rá, az állat szájkosara többször fejbe verte a fogvatartottat. Az ügyészség szerint az egyik őr a férfi mellkasára állt, és többször ököllel ütötte a fejét, ekkor került kómás állapotba az 56 éves férfi. Másnap reggel kiszáradva, hörögve találták az ágyában, ekkor vitték kórházba.

A férfit azért volt előzetes letartóztatásban, mert átalakított fegyvereket találtak a lakásán.

A Kapos TV bemutatott egy felvételt, amelyen az egyik börtönőr beszél felettesével a történtekről, négy társát nevezi meg. Azt mondja, hogy "bementek, és igazából azt láttam, hogy megindul a keze, a végét már nem láttam, csak hallottam a csattanást". Ettől kezdve állítása szerint már csak hallotta a dulakodásra utaló hangokat, de látni nem látta, mert "megpróbált kimaradni belőle". Az eset után leváltották a kaposvári börtön parancsnokát.