Egy év próbára bocsátotta a bíróság a köpködő polgármestert

Vágólapra másolva!
Egy év próbára bocsátással vetett véget a bíróság ideiglenesen egy mohácsi pereskedésnek: egy magánvádló azzal vádolja a város polgármesterét, hogy leköpte őt egy elfajuló vitában. A szakértők korábban megállapították: a leköpött férfi arcán talált nyál a polgármestertől származik.
Vágólapra másolva!

Haragosa leköpéséért egy év próbára bocsátotta a Pécsi Városi Bíróság csütörtökön Szekó Józsefet, Mohács polgármesterét. A bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében tettleges becsületsértésben mondta ki bűnösnek a fideszes politikust, akit kötelezett a mintegy 200 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. Az ügyben Németh Imre magánvádló fordult bírósághoz, miután 2007. május 9-én Szekó József leköpte őt, amikor a polgármester házához ment, hogy felírja a városvezető pontos címét.

Szekó József Németh Imrét látva kiment a háza elé, kérdőre vonta a férfit, majd szóváltást követően leköpte őt. A sértett felkereste a háziorvosát, hogy arcáról levetesse a nyálmintát, majd bírósághoz fordult. Szakértők megállapították, hogy a minta a polgármestertől származik. A polgármester tagadta az ellene felhozott vádat, a tárgyaláson azt mondta: a minta egy, a vádló által megszerzett zsebkendőjéről is származhatott, melybe ő beletüsszentett. Ezt azonban a szakértői vélemények alapján a bíróság nem fogadta el.

Szekó József és védője felmentésért fellebbezett, a magánvádló és ügyvédje három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős. Az ügy a Baranya Megyei Bíróságon folytatódik.

Szekó József és Németh Imre évek óta haragosok, több jogi eljárást is kezdeményeztek egymás ellen. Viszonyuk akkor mérgesedett el, amikor a mohácsi városvezetés nem annak a Mohácsi Trianon Társaságnak a pályaművét támogatta a tervezett Trianon-emlékmű felállítására, melynek Németh Imre is tagja.