Több északnyugati városban átlépte a problémás szintet a légszennyezettség

Vágólapra másolva!
Több északnyugati városban, például Tatabányán, Dorogon és Esztergomban meghaladja az egészségügyi határértéket a szállópor koncentrációja. A szennyezett levegő miatt a környeztvédelmi minisztérium arra kéri a lakosokat, hogy minél kevesebbet tartózkodjanak a szabadban.
Vágólapra másolva!

Meghaladja az egészségügyi határértéket a szállópor koncentrációja az ország északnyugati területén. Tatabányán, Dorogon és Esztergomban már elérte a tájékoztatási küszöbértéket, Sarródon, Sopronban és Győrben pedig megközelítette - közölte vasárnap a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint keddig még emelkedik a szállópor mennyisége és várhatóan csak csütörtökön lesz javulás.

A szennyezett levegő miatt a minisztérium arra kéri az érintett településeken lakókat, hogy minél kevesebbet tartózkodjanak a szabadban és - ha lehet -, ne autóval közlekedjenek, hanem a tömegközlekedési eszközöket válasszák. A minisztérium arra is figyelmeztet a vasárnapi közleményben, hogy a rossz levegő főként az időseket, a gyerekeket és az asztmában vagy egyéb légzőszervi betegségekben, illetve a keringési betegségekben szenvedőket veszélyezteti.