Áprilisban kezdődik a Kulcsár-per másodfokú tárgyalása

Vágólapra másolva!
Az országgyűlési választások második fordulója előtt, április 22-én kezdődik meg a Kulcsár-ügy másodfokú tárgyalása - írja a Népszabadság. Az ügészség többek között Rejtő E. Tibor, a K and H Bank egykori vezérigazgatója bűnösségének kimondását kéri.
Vágólapra másolva!

Az országgyűlési választások két fordulója között, április 22-én kezdi meg a Fővárosi Ítélőtábla Kulcsár Attila és 23 vádlott-társa perének másodfokú tárgyalását - írja a Népszabadság, Ruttner György ügyvédre hivatkozva. A 2003 nyarán Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete akkori elnökének megveretése és a Pannonplast állami pénzek felhasználásával történt szabálytalan felvásárlása miatt indult nyomozás azt állapította meg, hogy Kulcsár Attila, a Kereskedelmi és Hitelbank sem érettségivel, sem brókervizsgával nem rendelkező munkatársa és üzletág-igazgatója több mint húszmilliárdot sikkasztott a bank brókercége VIP-ügyfeleitől, és ezzel több mint nyolcmilliárd forint kárt okozott a banknak.

Első fokon a bíróság Kulcsárt nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte. Felmentette ugyanakkor a bank vezérigazgatóját, Rejtő E. Tibort, noha - mint az a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fellebbezéséből kiderült - a nyomozás adatai szerint egyes ügyfeleknek bizonyíthatóan ő mutatta be Kulcsárt. Rejtő az első fokú eljárásban azt állította, hogy a bank mit sem sejtő igazgatójaként ő is a csaló bróker áldozata. Rejtő esetében a bűnösség megállapítását, Kulcsár vonatkozásában a minősítés újra- és átértékelését kérte a főügyészség.

A Fővárosi Ítélőtábla öt tárgyalási napot tűzött ki, ami a lap szerint azt sejteti, hogy a bíróság az iratok áttanulmányozása után hajlik az ügyészség álláspontjának elfogadására.