Kilincs fogta meg a szökni próbáló rabot

Vágólapra másolva!
Fejbe verte az őt kísérő rendőrt, majd megpróbált elszökni egy rab a Kecskeméti Városi Bíróságon, azonban a bilincsen lévő vezetőszíj beakadt egy kilincsbe. Így elfogták őt az őrök, de még ekkor is szökni próbált, és a fejével betört egy ablakot. 
Vágólapra másolva!

Szökést kísérelt meg egy előzetes letartóztatásban lévő férfi a Kecskeméti Városi Bíróság épületében szerdán, de a bilincsein lévő vezetőszíj beakadt az épület ajtajának a kilincsébe, így el tudták fogni az őrök - közölte a rendőrség csütörtökön.

A 21 éves ceglédi férfi a bíróság épületében, a fogvatartottaknak kialakított helyiség illemhelyének előterében az őt kísérő törzsőrmestert fejen ütötte a bilinccsel, majd ellökte magától, a vezetőszíjat kitépte az őr kezéből és elszaladt - mondta a szökési kísérlet részleteiről a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Nyíkos Tamás elmondta: a férfi menekülése közben a vezetőszíj beakadt a bejárati ajtó kilincsébe, így el tudták fogni őt az őrök. Ekkor a férfi a fejével szándékosan kitörte a bíróság ajtajának üvegét, emiatt nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrség nyomozást rendelt el hivatalos személy elleni erőszak bűntette, fogolyszökés bűntette és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt a ceglédi férfi ellen, akit a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetből csak az ügyének tárgyalására szállítottak Kecskemétre - tette hozzá a szóvivő.