Orbán férfiasságát pedzegeti blogjában Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Gyávának nevezi Orbán Viktort internetes naplójában Gyurcsány Ferenc egykori kormányfő, amiért a Fidesz-elnök nem akar vitázni az MSZP miniszterelnök-jelöltjével. Gyurcsány szerint gyáva miniszterelnöke lehet az országnak.
Vágólapra másolva!

"Lehet, hogy gyáva miniszterelnökünk lesz?" - tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc blogjának legfrissebb, hétfői bejegyzésében. Az egykori miniszterelnök szerint ugyanis Orbán Viktor "ha nem áll ki vitára, akkor gyáva".

Az MSZP szakmai vitákat kezdeményezett a Fidesszel a két párt programjáról, illetve Mesterházy Attila többször kijelentette, hogy Orbán Viktorral állna ki tévés vitára. A Fidesz már a szakpolitikusok közötti vitát is visszautasította azzal, hogy nem akar vitázni "hazug, korrupt emberekkel".

Gyurcsány internetes naplójában az 1998-as választási kampánnyal állítja párhuzamba azt, hogy a Fidesz elnöke visszautasította a nyilvános vita lehetőségét az MSZP miniszterelnök-jelöltjével. Szerinte akkor Horn Gyula is vonakodott kiállni, de a Fidesz nem hagyta annyiban, és végül a szocialista politikus kötélnek állt. Horn a vitában 1998-ban a vártnál rosszabbul, Orbán pedig jobban szerepelt, ez is hozzájárult az MSZP választási vereségéhez - írja Gyurcsány.

Szerinte Orbán pont úgy gondolkodik, mint Horn, "számol, kalkulál, és nem akar kockáztatni". Ezért nevezi gyávának, és mint írja, nem szeretné, ha gyáva miniszterelnöke lenne Magyarországnak. Gyurcsány hosszan sorolja, melyek azok a problémák és személyek - gazdasági válság, egészségügy vagy Robert Fico szlovák miniszterelnök, Angela Merkel német kancellár -, amelyek/akik elől majd nem térhet ki Orbán. "Ráadásul menekülni, elbújni nem egyszerűen gyáva, de férfiatlan dolog is" - teszi hozzá.