Számítógép-vezetékkel fojthatták meg a jászberényi pedofilt

Vágólapra másolva!
Nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják azt a három fiatalt, akik a vád szerint számítógépes kábellel fojtottak meg egy pedofil férfit 2008-ban Jászberényben. Az áldozat a gyanú szerint korábban három évig tartott fenn szexuális kapcsolatot a legfiatalabb, 14 éves elkövetővel, aki rokonaival ki is rabolta az áldozat lakását a gyilkosság után.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint számítógépes kábellel fojtották meg a rokonukat megrontó jászberényi pedofil férfit azok a fiatalok, akiket pénteken állítottak bíróság elé Szolnokon. A 19 éves B. Ádámot, a 20 éves B. Istvánt a 14 esztendős B. Dávidot nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják, mert áldozatuk házából a gyilkosság után számítástechnikai eszközöket vittek magukkal - írja a Szoljon.hu regionális hírportál.

A vád szerint a három fiatal 2008. november 11-én ölte meg az 55 éves Sz. Zoltánt, aki akkor már közel három fajtalankodott a legkisebb fiúval, B. Dáviddal. A fiú eredetileg számítógépezni járt az áldozathoz, de Sz. Zoltán pénzzel és más ajándékokkal szexuális kapcsolatra vette rá.

A gyilkosság éjjelén az áldozatnál tartózkodó B. Dávid engedte be bátyját és unokabátyját az áldozathoz. A két férfi azonnal ütni-verni kezdte Sz. Zoltánt, majd leragasztották szemét és száját, zsinórokkal pedig lekötötték kezét-lábát, hogy az moccanni sem tudjon. Ezután a vád szerint egy számítógépes vezetéket körbetekertek a férfi nyakán, s azt mindketten addig húzták, amíg a sértett meg nem fulladt - írja a Szoljon.hu.

A gyilkosság után a három fiatal a lakásból számítógépeket, fényképezőt, mozgásérzékelőt, mobiltelefonokat, webkamerát, videokamerát, adaptert, monitorokat, távcsövet és még egy légpuskát is összepakolt, majd Sz. Zoltán személygépkocsijával még aznap este B. Ádám nővéréhez mentek. Amikor másnap megtudták, hogy a rendőrség már nagy erőkkel keresi őket, a nővér segítségével az elrabolt műszaki tárgyakat egy kútba dobták, majd Budapestre szöktek. A nyomozók nem sokkal később a fővárosban fogták el a gyanúsítottakat. Büntetőperük hamarosan tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.