Jövő szombaton hozhatják haza Farkas Pétert

Vágólapra másolva!
Február 20-án hozzák vissza Magyarországra Farkas Pétert, az Andorrában elfogott olimpikont, akit korábban kábítószer-termesztésért ítéltek el Magyarországon. A Független Hírügynökség értesülését a rendőrség egyelőre nem erősítette meg. Farkas decemberi elfogása óta egy andorrai börtönben ül.
Vágólapra másolva!

Jövő hét szombaton hozzák Magyarországra a korábban elszökött olimpikont, Farkas Pétert - értesült a Független Hírügynökség. A sportolót február elején adták ki Magyarországnak az andorrai hatóságok, így akkor már biztos volt, hogy a férfi 30 napon belül itthon lesz.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóreferense ezzel kapcsolatban egyelőre csak annyit közölt, hogy a férfi hazahozatalának szervezése folyamatban van, és a törvényes határidőn belül Magyarországon lesz. Hozzátette: az információt egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja.

A szökésben lévő olimpiai bajnok birkózót egy andorrai hotelben fogta el a helyi rendőrség tavaly december 26-án éjjel. Farkas Pétert, testvérét, Farkas Károlyt és egy harmadik embert korábban azért ítélték többéves börtönbüntetésre, mert marihuánát termesztettek egy XVIII. kerületi családi házban, ahogy ez a 2004-es rendőri rajtaütéskor kiderült. Az ítéletet 2008 novemberében hirdették ki. Ekkor előbb testvére, majd Farkas Péter is elhagyta a bíróságot, és ismeretlen helyre távoztak. A sportoló testvérét másnap Vecsésen elfogták, őt azonban tavaly decemberig nem találták.

A másodfokú bíróság december 12-én Farkas elsőfokú büntetését két évvel, ötről hét évre súlyosbította, testvére hétéves, a harmadik vádlott hatéves büntetését pedig helybenhagyta. Farkas Péternek a hétéves fegyházbüntetés mellett egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztést is le kell töltenie. (A Farkas Péter elfogásáról és kiadatásáról szóló cikkeinket itt találja.)