Vágólapra másolva!
Gondatlan emberölés miatt csaknem három évet kapott a két évvel ezelőtti nemesbikki kutyatámadás vádlottja, a kutyák gazdája. A férfi gyerekekre uszította 13 kutyáját, egy hét és féléves kisgyereknek azonban nem sikerült elmenekülnie, életét vesztette. A gazda utóbb megpróbálta megfékezni a kutyákat.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek mondta ki a Borsod megyei bíróság a 2008-as nemesbikki kutyatámadás vádlottját gondatlan emberölés miatt, a férfit két év tíz hónap fogházra ítélték. A bíró ugyanakkor elrendelte szabadlábra helyezését, mert már csaknem két éve előzetes letartóztatásban van. A kutyák támadása miatt egy hét és fél éves kisgyerek meghalt.

A férfi ellen az eredeti vád "különös kegyetlenséggel 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, illetve sok ember életét veszélyeztetve elkövetetett emberölés bűntette" volt, azonban az ügyész ezt a perbeszédben gondatlan emberölésre módosította. Az ítélet után a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kértek, ezután emelkedhet jogerőre a döntés.

A Borsod megyei Nemesbikken 2008 május elején kutyák támadtak meg egy hét és féléves kisfiút, aki súlyos sérülései miatt a helyszínen meghalt. A gyerek társaival játszott a település határában lévő futballpályán, amikor a közelben lakó férfi a gyerekekre uszította 13 kutyáját. A gyerekek - 5 és 15 év közötti fiúk - megpróbáltak elmenekülni, egyiküket, a hét és féléves kisfiút azonban utolérték a kutyák.

A kisfiút a közelben lévő édesanyja menekítette ki az ebek szorításából, a kutyák így őt is bántották, az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az adatok szerint a tragédia idején kilenc gyerek játszott a futballpályán, a támadás közben már a vádlott is próbálta megfékezni az állatokat, ráfeküdt a hét és féléves kisfiúra, hogy testével védje a harapásoktól.