Ismerhették a terepet a Heim Pál Gyermekkórházba betörők

Vágólapra másolva!
Kikerülték a biztonsági kamerákat a Heim Pál Gyermekkórház kifosztói a szerdai Magyar Nemzet szerint. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz a vasárnapi betörés ügyében, amely miatt több millió forintos kár érte a kórházat.
Vágólapra másolva!

Úgy mozogtak a Heim Pál Gyermekkórházba betörők a kórház épületében, hogy ne kerüljenek a biztonsági kamerák látóterébe - írja a szerdai Magyar Nemzet. A kórházból a vasárnap hajnali betöréskor orvosi eszközöket, műszaki cikkeket, számítógépeket, laptopokat és pendrive-okat vittek el, és a betörők az épületben is jelentős kárt okoztak, bár a gyerekek ellátásában ez nem okozott fennakadást.

Összesen 16 irodát törtek fel a kórház műszaki ellátási központjában. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy jelentős adatok nem tűntek el, a keletkezett kárt azonban 4-5 millió forintra becsülik.

A rendőrség lopás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A Magyar Nemzet szerint a betörők többen voltak, és az ajtók felfeszítésével jutottak be az épületbe.

Harmat György, a kórház főigazgatója a napilapnak azt mondta: mélyen megrázta az eset az intézmény munkatársait, és még szomorúbb, ami történt, ha bebizonyosodik, hogy olyanok tették, akiknek a gyerekeit a kórházban ápolták korábban vagy ápolják jelenleg. A kórház vezetősége azt tervezi, hogy új, megbízhatóbb biztonsági rendszert vezet be.