Veszélyes löszfal miatt lezárják a vasutat Kenesénél

Vágólapra másolva!
Csúszófalak alakultak ki a balatonkenesei vasútvonal melletti löszfalban, ami a vonatközlekedést is veszélyeztetheti. Ezért az érintett szakaszt hétfőtől lezárja a MÁV, és vonatpótló buszokat fog közlekedtetni.
Vágólapra másolva!

A löszfal állapota miatt ideiglenesen lezárják a vasúti pályát Csajág és Balatonkenese között a Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon - közölte a Mávinform ügyeletese vasárnap. Az utasokat az említett szakaszon hétfő reggel 0 órától határozatlan ideig vonatpótló autóbuszok szállítják - közölte Miklós Éva.

A Mávinform ügyeletese azt is elmondta, hogy a löszfalban a csapadék és az elmúlt időszak hóolvadása miatt úgynevezett csúszófalak alakultak ki. Emiatt egy 70 méteres szakaszon a vasúti pályatest is mozog.

Már egy hete végeznek méréseket a szakemberek, pénteken bevezettek sebességkorlátozást is a vonatoknál. A szakemberek a hétvégén a löszfal állapota miatt úgy döntöttek, hogy a vasúti közlekedés biztonsága érdekében az érintett szakaszon közlekedjenek inkább vonatpótló buszok. Az intézkedés hétfőn nulla órától lép életbe a Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon, a Csajág és Balatonkenese közötti szakaszon.