Vona Gábor: Itt vannak a jövő Horthyjai

Vágólapra másolva!
A Jobbik programjának pontjait sorolta, a parlamenti pártokat ostorzta és elszámoltatást ígért Vona Gábor a párt március 15-i ünnepségén elmondott beszédében. Azt mondta, hogy ha a Jobbik nyerne a választásokon, gárdások nyelvvizsgáztatnák a földvásárlókat, és üdvözölte a tömegben a jövő Horthyjait.
Vágólapra másolva!

"Belevágok a közepébe, és kijelentem: a Jobbik nem a harmadik, nem a második helyre készül a választáson. Az ország jelenlegi helyzetében csak a győzelem lehet a cél, győzni akarunk és győzni fogunk" - mondta Vona Gábor március 15-i beszédében Budapesten. A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje a párt győzelme esetére azt ígérte, rendbe fogják tenni Magyarországot, "van aki munkát, van aki segítséget kap majd, és lesz olyan is, aki cellát".

Vona a parlamenti pártokat azért ostorozta, mert - ahogy fogalmazott - mindegyikük a globális nagytőkét szolgálja, a Fideszt és a MSZP-t pedig azzal vádolta, hogy nagykoalíciót kötöttek a Jobbik ellen, és közösen fogadták el például a lisszaboni szerződést, a titoktörvényt, és közösen osztották el a rádiófrekvenciákat is. Vona szerint a nagy pártok annyira félnek a Jobbiktól, hogy "kínjukban már a programunkból lopkodnak". Kijelentette, hogy a Jobbik megszünteti a politikusbűnözést és a képviselőknek járó mentelmi jogot, és felszámolja a korrupciót.

A munkahelyteremtéstől kezdve a segélyezés átalakításáig a Jobbik programjának számos ígéretet felsorolta a pártelnök, de részletesen csak azt fejtette ki, hogyan védenék meg a magyar földet a külföldiektől. Példabeszéde szerint a Salamon nevű német vásárlónak többek között gárdisták előtt kellene nyelvvizsgát tennie a Rigó utcában, egy perc alatt évszámokkal együtt, fordított sorrendben fel kellene sorolnia az Árpád-házi királyokat a mezőgadasági főiskola felvételijén, a végső szót pedig Morvai Krisztina államfő mondaná ki azzal, hogy kétféle, magunkfajta és magukfajta pecsétjéből az egyiket ráütné a kérelemre. "Hogy az EU mit fog szólni? Az minket nem érdekel, minket csak az érdekel, hogy mit szólnak a magyar emberek" - mondta Vona.

1848-ban az ország azt mutatta meg a világnak Vona szerint, hogy képes közös akarattal küzdeni az igazságért, a szebb jövőért. "Egész Európa minket csodált, mindenki magyar akart lenni" - mondta. Vona szerint az azóta eltelt, sokszor gyalázatos 162 év után a nemzet újra felébredt. "Itt vannak ebben a tömegben a jövő Rákóczijai, Petőfijei és Horthyjai, és arra várnak, hogy visszavegyék saját hazájukat" - mondta Vona, aki kijelentette azt is, hogy ezek a csillogó szemű fiatalok csak arra várnak, hogy április 11-én megint az asztalra csaphassanak.

Vona azt mondta, hogy a megpróbáltatások, a megfélemlítések ellenére sem ő, sem a párt, sem a gárdások nem félnek, készen állnak arra, hogy kormányozzák Magyarországot - már csak Magyarországnak kell készen állnia erre.