Vágólapra másolva!
A Miniszterelnöki Hivatal büntetést fizethet a Fővárosi Közgyűlésnek, mert a 2009. augusztus 20-i ünnepségen egy cégnek engedte át az általa ingyen megszerzett területet - olvasható a szerdai Blikkben. A közgyűlés egy budapesti nyugdíjas fényképei miatt vette észre a jogsértést.
Vágólapra másolva!

Egy budapesti nyugdíjas elérte, hogy a Fővárosi Önkormányzat százmilliós büntetést szabjon ki a Miniszterelnöki Hivatalra (MeH) - olvasható a szerdai Blikkben. 2009-ben a Fővárosi Közgyűlés engedélyezte, hogy Miniszterelnöki Hivatal Budán ünnepelje meg az államalapítás évfordulóját augusztus 20-án.

A Blikk szerint a testület nem kért közterület-használati díjat a MeH-től, mert ez korábban nem volt szokás, a kancellária azonban átengedte a területet egy repülőversenyt szervező cégnek, amelynek a rendeleti szabályok szerint fizetnie kellett volna. Bodroginé Valéria nyugdíjas szerint majdnem egy hónapig le volt zárva emiatt a rakpart és a lacikonyhák miatti szagok is rendkívül zavaróak voltak.

"Bodroginé fényképei alapján vettük észre a nyilvánvaló jogsértést. Még kalkuláljuk a büntetés összegét. De 100 és 200 millió forint közé becsülöm" - mondta a Blikknek Ughy Attila, a Fővárosi Közgyűlés szakbizottságának elnöke. A MeH szerint a területfoglalási kérelmükben előre helyezték, hogy milyen célra szeretnék használni.