Büntetőeljárás indult a miskolci paneltűz lehetséges okozója ellen

Vágólapra másolva!
Halált okozó közveszélyokozás gyanújával büntetőeljárást indított a rendőrség a miskolci paneltűz ügyében. A rendőrök egy magánszemélyt gyanúsítanak a 3 emberéletet követelő tűz okozásával, az ügyről azonban egyelőre nem árulnak el részleteket.
Vágólapra másolva!

Büntetőeljárást indított egy magánszemély ellen a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a miskolci paneltűz ügyében - közölte a főkapitányság sajtószóvivője szerdán. A rendőrség gondatlanságból elkövetett, több ember halálát okozó közveszélyokozás megalapozott gyanúja miatt vizsgálódik.

Az avasi lakótelepen történt tűzesetben egy anya és két gyermeke vesztette életét tavaly augusztusban. A történtek kivizsgálására a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki: a nyomozás feladatai közé tartozik annak kiderítése, hogy a paneltűz bekövetkeztéért más személy vagy személyek felelőssége megállapítható-e.

A rendőrség közölte, hogy az igen összetett eljárás részleteiről nem ad további tájékoztatást. Csupán annyit árultak el, hogy az elmúlt időszakban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozószervei "nagyszámú" tanúkihallgatást végeztek.

Az ügyről további információt csak a komplex szakértői vizsgálat elkészülté után adnak, illetve akkor, amikor a nyilvánosság a folyamatban lévő nyomozás eredményességét már nem veszélyezteti. (A miskolci paneltűzről, illetve az ügyben folyó vizsgálatokról az [origo] tematikus címkeoldalán, itt talál meg minden információt.)