50 éves férfit tartottak rabszolgaként Kisvárdán

Vágólapra másolva!
Bezárt, rendszeresen vert és ingyen dolgoztatott munkaadója egy 50 éves férfit Kisvárdán. A rendőrség szerint a férfi a pincében lakott, és az udvart is csak engedéllyel hagyhatta el, de a fenyegetések miatt nem mert feljelentést tenni.
Vágólapra másolva!

Fizetés nélkül, rabszolgaként dolgoztatott egy 50 éves férfit 29 éves munkaadója Kisvárdán - közölte a rendőrség. A megalapozott gyanú szerint a munkaadó rendszeresen megverte és fenyegette a férfit, aki nem mert feljelentést tenni, így végül a nővére fordult a rendőrséghez május 4-én.

A rabszolgaként tartott férfi a rendőrségnek azt mondta, idén januárban önként költözött munkaadója házába mezőgazdasági és javítási munkák elvégzésére. Kezdetben megfizették a munkáját, később azonban már alig kapott pénzt, a verések pedig rendszeressé váltak. A pincében kellett laknia, és csak engedéllyel mozdulhatott ki az udvarról is - mondta, hozzátéve: azzal fenyegette a munkaadója, hogy megöli, ha nem megy vissza.

A férfi azt állította a rendőrség szerint, hogy annyira rettegett, hogy nem mert feljelentést tenni, pedig a közelmúltban egy csavarhúzóval úgy megütötték a fülét, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyben a munkaadót, egy 29 éves férfit személyi szabadság megsértésével és súlyos testi sértéssel gyanúsítják megalapozottan. Tagadja a bűncselekményeket, szerinte rendesen fizetett, sosem verte meg a munkását, aki csak az ügyetlensége miatt sérült meg többször. A munkás fülén levő seb szerinte úgy keletkezett, hogy megcsípte valami - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség.