Házi őrizetbe került a BKV hónapokig körözött igazgatója

Vágólapra másolva!
Házi őrizetbe került Fuzik Zsolt, a BKV egykori informatikai igazgatója, aki február óta előzetes letartóztatásban volt. Az ügyészség szerint már annyi bizonyíték gyűlt össze, hogy nincs szükség letartóztatásban tartani. Fuzik korábban hónapokig bujkált a rendőrség elől.
Vágólapra másolva!

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) szerdán házi őrizetbe helyezte az eddig előzetes letartóztatásban lévő Fuzik Zsoltot, a BKV korábbi informatikai igazgatóját. A házi őrizet legkésőbb június 12-ig tart, a döntés már jogerős.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt közölte: Fuzik Zsolt védője kérte a bíróságtól az előzetes letartóztatás megszüntetését, amelyet a BKKB elfogadott, és ezzel az ügyészség is egyetértett. Mint mondta, olyan mennyiségű bizonyíték gyűlt össze, hogy már nincs szükség a személyi szabadságot korlátozó legszigorúbb kényszerintézkedésre.

A BKV-s vesztegetési ügy tavaly december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén december 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sziebert György, akit bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítanak.

Fuzik Zsolt ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, két hónapig bujkált, míg végül Szegeden február 3-án sikerült elfogni. A Budai Központi Kerületi Bíróság február 5-én rendelte el előzetes letartóztatását. Fuzikot gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják.