Blikk: A vizeletvizsgálat szerint Stohl drogot is fogyasztott balesete előtt

Vágólapra másolva!
A Blikk csütörtöki számában kiszivárgott információkra hivatkozva arról írt, hogy a vizeletvizsgálat eredménye alapján nemcsak ittas volt, hanem valamilyen kábítószert is fogyasztott Stohl András színész szombat hajnali balesete előtt. A rendőrség szerdán azt mondta: várhatóan pénteken kapják meg a szakvéleményt erről.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint Stohl András színész kábítószert is fogyasztott szombat hajnali közlekedési balesetét megelőzően. A vizeletvizsgálat mutatott ki drogot - írja a napilap csütörtöki száma. A Blikk szerint egyelőre csak annyi biztos, hogy nem a marihuána hatóanyagát mutatták ki a szervezetében, azt majd a vérvizsgálat eredménye mutatja meg, hogy pontosan milyen kábítószert, milyen mennyiségben és mennyi idővel a baleset előtt fogyasztott Stohl.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az [origo]-nak azt mondta: péntek délután, de legkésőbb hétfőn kapja meg a rendőrség a színész baleseti ügyéhez a szakvéleményt az esetleges "egyéb jellegű befolyásoltságról", vagyis arról, hogy fogyasztott-e Stohl kábítószert. Csütörtökön a Pest megyei rendőrség másik szóvivője az [origo]-val azt közölte: a rendőrség tudomása szerint még nem készült a szakvélemény, amely azt tisztázza, fogyasztott-e kábítószert Stohl. Kerestük Stohl Andrást is, de csütörtök délelőtt nem vette fel a telefonját.

Stohlnak volt korábban már rendőrségi ügye kábítószerfogyasztás miatt. A Fővárosi Főügyészség 2007 áprilisában vádat emelt egy kábítószercsempész banda ellen, és a vádiratban fogyasztóként szerepelt Stohl is. A vád szerint a színész több alkalommal kokaint vásárolt a csoport egyik tagjától. Stohl vállalta az elterelést, ezért akkor megszüntették vele szemben az eljárást.

Dunakeszi rendőrkapitánya, Kovács László szerdán közölte: várhatóan pénteken, gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség Stohlt. Mivel a meghallgatni kívánt hat-nyolc tanú közül többen már vallomást tettek, az általuk elmondottak, illetve az S. András vérében kimutatott közepes alkoholszint alapján előreláthatólag pénteken, de legkésőbb hétfőn közúti baleset okozásával, illetve ittas vezetéssel gyanúsítja meg a rendőrség a színészt - mondta a rendőrkapitány.

Stohl május 8-án, szombat hajnalban, Fót közelében okozott közúti balesetet, melyben egy ember súlyosan, egy ember könnyebben sérült. A rendőrség kedden közölte, hogy Stohl közepesen volt ittas a balesetkor a kirendelt orvosszakértő véleménye szerint.