Kórházba vitték a BKV-ügyben meggyanúsított H. Évát

Vágólapra másolva!
Vasárnap este kórházba vitték Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes korábbi szóvivőjét, H. Évát, akit a rendőrség pénteken gyanúsított meg azzal, hogy beosztását kihasználva rábírta a BKV vezetőit szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére. H. Évát pénteken őrizetbe vették, a kórházból is visszavitték már a büntetés-végrehajtási intézetbe. Előzetes letartóztatásáról hétfőn dönt a bíróság.
Vágólapra másolva!

Szívproblémákkal kórházba szállították, majd kivizsgálás után visszavitték a büntetés-végrehajtási intézetbe H. Évát, Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes korábbi szóvivőjét, akit pénteken gyanúsítottak meg és vettek őrizetbe a BKV-ügyben - közölte Gábor László, H. Éva egyik ügyvédje hétfőn.

Az ügyvéd azt mondta: közvetve úgy értesült, hogy H. Évát vasárnap este szállították be a János kórházba. Gábor László hozzátette, hogy védencével közvetlenül nem beszélhetett, ez majd hétfőn, akkor történhet meg, amikor a bíróság dönt az ügyészség indítványáról Hagyó, H. Éva és Hagyó másik egykori munkatársa, L. Ottó előzetes letartóztatásba helyezéséről. (Az ügyészség indítványáról korábbi cikkünkben, itt olvashat.)

A rendőrség péntek este gyanúsította meg és vette őrizetbe Hagyó Miklóst és két korábbi munkatársát. Akkor mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen. Hagyó és L. Ottó vallomást is tett.

Hagyót a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy közvetlenül vagy közvetítői útján - H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon keresztül - utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező, egyes vezetői részére, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek. H. Éva a gyanú szerint beosztását kihasználva rábírta a BKV vezetőit szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére. A meggyanúsítások okáról és előzményeiről korábbi cikkünkben, itt talál részleteket.