Házi őrizetbe került az erőszakkal gyanúsított kiskunhalasi ápoló

Vágólapra másolva!
Óvadék ellenében házi őrizetbe helyezték azt az ápolót, aki a gyanú szerint bántalmazott egy beteget a kiskunhalasi pszichiátrián - írja a Népszabadság. A nyomozást nehezíti, hogy a sértettek pszichiátriai betegek, így úgynevezett tanúképességük megkérdőjelezhető a lap szerint.
Vágólapra másolva!

Két és félmillió forint óvadék ellenében házi őrizetbe helyezték azt a kiskunhalasi ápolót, akit egy ápolttal szemben elkövetett szemérem elleni erőszakkal gyanúsítanak - írja a Népszabadság.

A fokozott ügyészi felügyelet mellett folyó nyomozásban három embert vettek őrizetbe. Egy másik ápoló a gyanú szerint súlyosan megvert egy ápoltat, harmadik társukat pedig zsarolással gyanúsítják. A nyomozók szerint apró ajándékokat kért az egyik betegtől, akinek azt mondta, hogy különben megveri vagy elzárja - írja a Népszabadság.

A nyomozásban nehézséget okoz, hogy be lehet-e bizonyítani a bűncselekményeket, a sértettek úgynevezett tanúképessége ugyanis megkérdőjelezhető - derül ki a lap cikkéből. Az intézet vezetősége kezdetektől cáfolja az eseteket, a feljelentést tevő két nővéren kívül pedig senki sem hajlandó megerősíteni a gyanúsítást az osztályon. Az érintett gondozottak továbbra is a kiskunhalasi intézményben maradnak - írja a lap.

A rendőrség még januárban kezdett nyomozni az ügyben szoros ügyészi felügyelettel, feljelentés alapján. A kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának két nő dolgozója állította, hogy visszaélések történtek.