Több a rendőr Ercsiben a permetezős támadás óta

Vágólapra másolva!
Egyelőre maradnak az erősítésként Ercsibe küldött rendőrök. Az erősítést a városban vasárnap történt gyilkosság után küldték, amely felkavarta a helyieket. A gyilkosság áldozata egy helyi férfi, aki egy családra támadt rá permetezővel.
Vágólapra másolva!

Fokozott rendőri jelenlét van Ercsiben a vasárnapi gyilkosság óta. A Fejér Megyei rendőrség szerint a városban eddig is több rendőr volt, mint a környező településeken. Ercsiben eddig is kéttucat rendőr biztosította a rendet, vasárnap azonban, a gyilkosság után a megyei kapitányságokról is vezényeltek át rendőröket, ők azóta is ott vannak. A nemrégiben szakközépiskolát végzett rendőrök közül kilencen kerültek Ercsibe, de a polgárőrök is részt vesznek a rendfenntartásban - közölte a rendőrség.

A városban vasárnap történt egy gyilkosság, amikor egy nő bottal agyonütött egy férfit, aki valamilyen maró anyagot fújt családjára permetezőjéből. Szabó Tamás, Ercsi polgármestere korábban azt mondta, az eset feldúlta a helyiek lelkét, többen állnak a meggyilkolt férfi oldalán.

A 39 éves helyi férfi gázálarcban, a hátán egy permetezővel ment az egyik ercsi házhoz, és az ott lévőket egy eddig ismeretlen vegyi anyaggal lefújta. Ekkor verekedés tört ki, a nő egy bottal úgy megütötte a támadót, hogy az belehalt. A permetezős férfi két embert sebesített meg a maró folyadékkal: egy férfit és a nőt, aki a halálos ütést mérte rá. A nőt a rendőrök előállították, kora este őrizetbe vették. Halált okozó testi sértés miatt indult ellene eljárás.

Az áldozat állítólag egy eltűnt fűkasza miatt döntött úgy, hogy elégtételt vesz, mivel a ház lakóit gyanúsította a lopással. A férfinak nem egyszer volt dolga velük, többször kapta őket falopáson, egyszer pedig meg is fenyegették.