Első ülését tartja hétfőn a második Orbán-kormány

Vágólapra másolva!
Első ülését tartja hétfőn az új kormány, melynek tagjai szombaton tettek esküt. Összeül a parlament is, lesz szó a jogosítványszerzés általános iskolai végzettséghez kötéséről, Orbán Viktor politikai nyilatkozatáról és a képviselők számának csökkentéséről is.
Vágólapra másolva!

Hétfőn délelőtt tartja első hivatalos ülését az Orbán-kormány, és lezajlik a minisztériumok teljes körű átadás-átvétele is. Az új kabinetnek nyolc tárcavezetője és egy tárca nélküli minisztere van, akik szombaton tettek esküt.

Délután 1 órától ülésezik a parlament is. A képviselők tárgyalnak az Orbán Viktor által bemutatott, a Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozattervezetről. Szavaznak majd a 2006-os rendőri akciók miatti állami felelősséget elismerő javaslathoz benyújtott módosító indítványokról.

Megkezdik a tárgyalást arról a javaslatról, amely szerint azok a szülők, akiknek a gyerekei legalább 50 igazolatlan órát gyűjtenek, nem pénzben kapják majd a családi pótlékot, és elkezdődik a vita arról a javaslatról is, amely szerint ezentúl csak az általános iskola elvégzése után lehet majd jogosítványt szerezni.

Tárgyalnak majd a képviselők létszámának csökkentését és a választási rendszer átalakítását szabályozó bizottság összehívásáról, és az önkormányzati képviselők számának csökkentéséről szóló javaslathoz érkezett módosító indítványokról is.