Lézertollal okoztak veszélyhelyzetet Ferihegyen

Vágólapra másolva!
A repülőtérhez közeli vasútállomáson fogták el a rendőrök azt a fiatalembert, akit a légiforgalmi irányítás bejelentése nyomán azzal gyanúsítanak, hogy zöld színű lézerfényt irányított a leszálló gépekre, így megzavarva a pilótákat. A férfit közlekedés biztonsága elleni bűncselekménnyel gyanúsítják, akár három évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

Egy egyszerű lézertollal okozott veszélyhelyzetet egy fiatal férfi Ferihegyen - közölte szombat reggel a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI). A férfi azzal veszélyeztette súlyosan a közlemény szerint a légi közlekedés biztonságát, hogy egy zöld színű lézertollat irányított a leszállni készülő utasszállítók gépek felé, így megzavarva a pilótákat.

A rendőrség a légiforgalmi irányításától kapott bejelentést, miszerint ismeretlen helyről, az esti órákban lézerfénnyel zavarják a gépek biztonságos landolását. A rendőrség még tavaly ősszel közigazgatási hatósági eljárás keretében kezdte vizsgálni az ügyet. Az RRI nyomozói az adatgyűjtést követően és a pilóták elmondása alapján beazonosították a lehetséges helyszínt, ahonnan a vakító fény érkezik. A múlt héten a rendőrséghez újabb bejelentés érkezett. Ezután fogták el az RRI nyomozói tettenéréssel a repülőtérhez közeli település vasútállomásán a gyanúsítottat egy fiatalkorú társaságban - áll a rendőrség honlapján olvasható közleményben. Az RRI közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, melyért akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiróható.