Vágólapra másolva!
Nem jelent meg a csütörtöki tárgyaláson a "fekete seregként" emlegetett bűnszervezet egyik gyanúsítottja. Januárban a bűnszervezet vezetésével gyanúsított M. Róbert házi őrizetből szökött meg.
Vágólapra másolva!

M. Róbert után egy újabb vádlottnak veszett nyoma a "fekete seregként" emlegetett bűnszervezetből, amelynek elsőfokú büntetőpere a végéhez közeledik.

M. Róbert elsőrendű vádlott - aki az ügyészség szerint a bűnszervezetet vezette - három évig előzetes letartóztatásban volt, aztán a törvény szerint legfeljebb csak házi őrizetbe helyezhették, ahonnan januárjában szökött meg.

Csütörtökön egy újabb vádlottról közölte a tanácsvezető bíró, hogy nem jelent meg a tárgyaláson, és a munkahelyén sincs. Ott azt mondta, hogy a bíróságra kell mennie, telefonja pedig ki volt kapcsolva.

Az eljárás 30 vádlott ellen folyik bűnszervezetben elkövetett súlyos, élet elleni erőszakos bűncselekmények vádjával. A vádiratban szó van védelmi pénzekről, tartozások behajtásáról, prostitúcióról, illegális jövedelmek feletti ellenőrzésért folytatott erőszakos küzdelmekről, fegyveres leszámolásokról.

Az ügyész májusban elhangzott vádbeszédében tényleges életfogytiglant kért a bűnszervezet vezetőjére, a szökésben lévő M. Róbertre, akit többek között az alvilágban Ragyás Tóniként ismert személy megöletésével is vádolnak. A további 29 vádlott közül pedig 23 esetében kért fegyházbüntetést az ügyész. A vádlottak az eljárás során többnyire tagadták bűnösségüket.