Vágólapra másolva!
Majdnem teljesen felmérték már az állami kárfelmérők az árvíz által okozott károkat - derült ki Pintér Sándor belügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint az áradások már több mint 100 milliárd forintba kerültek, amiből a legnagyobb rész védekezésre ment el.
Vágólapra másolva!

Elérte a 100 milliárd forintot az árvíz által okozott károk értéke - közölte az eddigi felmérések adatairól tartott csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón Pintér Sándor belügyminiszter. A miniszter szerint csak a védekezési költségekre 30 milliárd forintot fordítottak eddig.

A hazai folyók áradása miatt az eddigi, közel 90 százalékos felmérések szerint összesen 3119 lakóház sérült meg, csak Borsod megyében 295 otthon vált lakhatatlanná - monda Pintér. A magánépületekben a kár megközelíti a 10 milliárdot - tette hozzá.

Az eddig felmért veszteségek jelentős részét teszik ki a mezőgazdasági károk, amelyeket 27 milliárd forintra tettek a szakértők. Az utakban szintén 10 milliárd forintnyi kár keletkezett, de ez még emelkedni fog, mert az önkormányzati útkárok felmérése még folyamatban van.