Három méterrel szélesebb lesz a Margit híd

Vágólapra másolva!
Új acéltáblákat építenek be a Margit hídba, így ha elkészül, a korábbinál három méterrel szélesebb lesz.
Vágólapra másolva!

Ha elkészül, a korábbinál három méterrel szélesebb lesz a Margit híd azoknak az acéltábláknak köszönhetően, amelyeket már elkezdtek helyükre emelni a híd déli, Parlament felőli oldalának közepénél - közölte a hidat felújító MH 2009 Konzorcium hétfőn az MTI-vel. A kivitelező szerint az egyik hazai kőfejtőben már előkészítik a kőburkolat elemeit, és a villamosvágány előkészítése, valamint a szükséges szerelvények beszerzését is elkezdték.

A Margit hidat tavaly augusztus 21-én zárták le a forgalom elől. A felújítás határidejéről továbbra is vita van a kivitelező és a megrendelő Fővárosi Önkormányzat között. A konzorcium azt kérte, hogy az eredeti, 2010. augusztus 21-i határidő decemberre módosuljon, ekkortól lehetne használni a hidat, de a teljes felújítás 2011 márciusa helyett csak 2011 nyarán fejeződne be.

A kivitelező korábban jelezte: tarthatatlannak ítéli a szerződésben rögzített határidőket, a kivitelezés hónapokat csúszik, és a többletmunkák után további, több mint 740 millió forintos többletforrást kér. A Fővárosi Közgyűlés június elejei ülésén a képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, hogy nem járulnak hozzá sem a szerződés módosításához, sem pedig a határidő meghosszabbításához. Ezen felül a főváros a szerződés alapján érvényesíteni kívánja az esetleges késedelmes teljesítésből eredő kötbérigényét.