Egy "volt kommunista" kinevezése miatt támadja a kormányt a Jobbik

Vágólapra másolva!
Egy "volt kommunista funkcionárius" fontos pozícióba történt kinevezését sérelmezi a párt félhivatalos lapjának internetes oldalán megjelent közleményében Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője. Volner azt kifogásolja, hogy a Honvédelmi Minisztérium egyik cégének vezetője Gubcsi Lajos, a Magyar Ifjúság című KISZ-újság egykori főszerkesztője lett.
Vágólapra másolva!

Hende Csaba honvédelmi miniszter június 25-én jelentette be, hogy leváltotta a minisztériumhoz tartozó hét gazdasági társaság vezetőit. Gubcsi Lajos a reklám- és médiatevékenységet végző HM Zrínyi Kft. ügyvezetője lett.

Volner János a Jobbik nevében azt közölte a Barikád című, jobbikos elkötelezettségű "közvédelmi hírportálon", hogy pártja "felháborodással vegyes megdöbbenéssel" értesült a kinevezésről, mellyel "a Fidesz ismét egy volt kommunista funkcionáriust juttatott fontos pozícióhoz". Volner azt kifogásolja, hogy Gubcsi "az MSZMP KB volt osztályvezető-helyettese", illetve "a Kádár-érában a KISZ központi lapja, a Magyar Ifjúság főszerkesztőjeként, majd a Magyar Televízió külpolitikai szerkesztőjeként főállásban dolgozott a szólásszabadság csorbításán és a szocialista rendszer propagandáján".

Az [origo] a Honvédelmi Minisztérium sajtófőnökét telefonon próbálta elérni pénteken késő délután, hogy megtudja a miniszter álláspontját a kérdésben; egyelőre nem jártunk sikerrel.