131 milliót költött a kampányra az MDF

Vágólapra másolva!
Az MDF 131 millió forintot, a Civil Mozgalom pedig 13 millió forintot küldött a tavaszi parlamenti választásokra. A két párt a beszámolója szerint a törvényes keretek között maradt, a jelenlegi jogszabályok szerint a pártok jelöltenként egymilliót költhetnek a kampányra.
Vágólapra másolva!

A Magyar Demokrata Fórum 131,614 millió forintot költött a tavaszi parlamenti választásokra - olvasható a Magyar Közlönyben. A párt kampánykiadásait a 13,7 millió forintos állami támogatás mellett 117,9 millió forint egyéb forrásból fedezte. Ez utóbbiból 3,9 millió forint adomány, 110 millió forint hitel, 3,8 millió forint pedig saját forrás volt. Az MDF 281 képviselőjelöltet indított a választásokon

A Civil Mozgalom 13,356 millió forintot költött a választási kampányára. Az elköltött pénzből 7,2 millió állami támogatás volt, 3 millió forint adományokból, 3 millió forint pedig hitelből származott - derül ki a Magyar Közlönyben közzétett beszámolóból. A Civil Mozgalom 24 jelöltet indított az áprilisi választásokon.

A pártok közül korábban a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP, az LMP hozta nyilvánosságra a kampánykiadásairól szóló beszámolóját. A dokumentumok alapján mindegyikük a törvényes keretek között maradt. A jelenlegi jogszabályok szerint a pártok a költségvetési támogatáson felül, jelöltenként legfeljebb egymillió forintot fordíthatnak a választásra.