Egy évig zsaroltak diáktársai egy 13 éves fiút

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett a rendőrség egy 17 éves fiút Dorogon, aki két társával együtt egy éven át zsarolt, vert és zaklatott egy 13 éves fiút. Legutoljára azzal fenyegették meg, hogy ha nem ad nekik 10 ezer forintot, leszúrják az apját. Végül betörtek a családja lakásába is, az apa ekkor tett feljelentést.
Vágólapra másolva!

Egy éven át zaklatták, zsarolták iskolatársai azt a 13 éves fiút, akinek végül a napokban a családja lakásába is betörtek. Az apa tudott a támadásokról, de csak a keddi betörés után szólt a rendőröknek. Korábban már kereste a zsaroló fiúcsapat vezetőjének az apját, de őt nem érdekelte az ügy. Legutóbb már úgy kértek pénzt a gyerektől, hogy megfenyegették: ha nem ad, leszúrják az apját.

A gyerek apja betörést jelentett be a dorogi rendőrkapitányságon. Kedden dél körül ment be két fiatal a Sárisápon lévő házuk udvarára, ahol 13 éves fiát megfenyegették és a fészert kifosztva értékes szerszámgépeket vittek el. A rendőrök már a feljelentést vették fel, mikor az ott lévő kisfiú is beszélni kezdett.

Elmondta, hogy a két fiatal betörő egy harmadik fiúval közösen már egy éve zaklatja őt. Először 2009 szeptemberében verte meg és fojtogatta az iskolában a zsarolók 17 éves vezetője és az ellopott mobilját követelte rajta. Kiderült, hogy más lopta el, de ettől kezdve rendszeresen zaklatták a gyereket. 5-10 ezer forintokat követeltek tőle, de mivel pénze nem volt, verték, rugdosták, fenyegették. A támadások rendszeresekké váltak, nem csak az iskolában, hanem az utcán is. Amikor éppen nem pénzt kértek tőle, akkor a telefonját, fülhallgatóját, vagy az uzsonnáját vették el.

A gyereknek a folyamatos bántalmazás miatt a tanulmányi eredménye is romlott, ezért a szülei úgy döntöttek, hogy másik iskolába íratják szeptembertől. Az apa tudott a verésekről, de a rendőrségnek nem szólt. Megkereste viszont az egyik támadó - a zsarolás 17 éves értelmi szerzőjének - apját, de azt nem érdekelte az ügy. A zsaroló fiúk vezetőjét nem akarta elkapni, attól tartott, hogy ő kerülhet bajba.

A keddi betörés volt az utolsó csepp a pohárban, akkor döntött az apa arról, hogy feljelentést tesz. Az is kiderült, hogy a betörés előtti napon már keresték a fiúk a gyereket, de mivel otthon volt az apja, ezért nem mentek be a házba. A fiút telefonon is felhívták, hogy adjon nekik 10 ezer forintot. 1 órát adott neki a csapat vezetője, hogy összeszedje a pénzt és azt a falu buszmegállójában átadja neki, különben - megfogalmazásuk szerint - "össze fogják verni és leszúrják az apját is, mert őket nem érdekli senki."

Az ügynek három gyanúsítottja van, a zsarolások 17 éves értelmi szerzőjét őrizetbe is vették csütörtökön a rendőrök és kérték előzetes letartóztatását is - tájékoztatott pénteken a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.