Kézigránátok miatt hiúsult meg a Gárda békéscsabai rendezvénye

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Gárda Békéscsaba közelében tartott sportnapot, az eseményt azonban megzavarta a rendőrség, mert egy ismeretlen bejelentése miatt robbanóanyagot kerestek a rendezvényen. A rendőrök két darab kézigránátot találtak a helyszínen.
Vágólapra másolva!

Két darab kézigránátot találtak a rendőrök a Magyar Nemzeti Gárda békéscsabai rendezvényének helyt adó tanya közelében szombaton - közölte az MTI érdeklődésére a szervezet Békés megyei vezetője. A fővárosból tűzszerészek indultak a helyszínre, hogy megvizsgálják a helyszínen talált eszközöket.

László Attila azt mondta, hogy a Békés megyei szervezet sportnapot kívánt rendezni Békéscsaba közelében, egy magántulajdonban álló tanyán, ám programjukat megzavarta a rendőrség azzal, hogy bombát keresnek. A kiérkező járőrök átkutatták a helyszínt, és az ingatanon kívül, a kerítés mellett, egy táskában két darab kézigránátot találtak.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt közölte, hogy szombaton reggel hét óra előtt kaptak egy telefonos bejelentést egy ismeretlen férfitól, hogy a kérdéses tanyán robbanóanyag lehet. A kiérkező járőrök azt tapasztalták, hogy a tanyán egy rendezvény van készülőben, ezért megkeresték a szervezőt, és közölték vele, hogy a bejelentés miatt szükség van a terület átvizsgálására.

A szervező együttműködött a rendőrökkel, akik felszólították az ott lévőket, hogy hagyják el a területet. A környék átvizsgálása során a rendőrök találtak olyan tárgyakat, amelyek átvizsgálásához tűzszerészekre volt szükség, ezért a fővárosból jöttek a rendőrség szakemberei a helyszínre. Az intézkedés során előállítottak egy erősen ittas férfit, aki nem tett eleget a rendőrség felszólításának.