Négy területen változtatna politikáján az MSZP

Vágólapra másolva!
Lendvai Ildikó lesz az elnöke annak a hét-nyolc főből álló programtanácsnak, amelynek a feladata lesz az MSZP új irányvonalának meghatározása, az ellenzéki stratégia kidolgozása és a demokrata körök megszervezése - olvasható a Népszabadság hétfői számában. A lap szerint négy területen változtatna korábbi politikáján az MSZP.
Vágólapra másolva!

"Szeptemberig válik teljessé az MSZP programtanácsának névsora, a testületben várhatóan nemcsak a párthoz szorosan kötődő 'nagy öregek', hanem fiatal kutatók, egyetemi szaktekintélyek is helyet kapnak" - írja a Népszabadság. A testület alapvető feladata az MSZP programjában kijelölt fő irányok részleteinek kidolgozása és korrekciója lesz.

A Népszabadság azt írja, hogy a programtanács elnöke Lendvai Ildikó lesz, aki úgy írta le a tanács feladatát, hogy "rendszeresen frissítse az MSZP gondolkodását". A testületnek hét-nyolc tagja lesz, párton belüli és pártonkívüli baloldali gondolkodókból állhat össze a lap szerint.

A lap szerint az MSZP legalább négy területen korrigálná az irányt korábbi politikájához képest. Ennek értelmében kidolgozzák az MSZP részletes elképzeléseit az állam új funkciójával kapcsolatban, a társadalmi mobilitás és az integráció új eszközeit, a gazdaságpolitika új, elsősorban a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő képességeire és a közcélú munkavégzésre vonatkozó törekvéseit, illetve a "modern szociáldemokrácia új témáit".

A Népszabadság úgy tudja, a programtanács feladata lesz a jelenlegi kormánypolitikával szembeni stratégiák kidolgozása is. A tanács által kidolgozott javaslatok az elnökség, választmány és a frakció elé kerülnek. Szintén a programtanácshoz tartozik a Mesterházy Attila pártelnök által meghirdetett demokrata körök megszervezése.