Szerdán és pénteken temetik az alsóörsi gyilkosság áldozatait

Vágólapra másolva!
A nyilvánosság kizárásával szeretnék eltemetni az alsóörsi gyilkosság mindkét áldozatát. A múlt szerdai lövöldözésben egy rendőr és egy főiskolás vesztette életét. Előbbit pénteken temetik Balatonalmádiban, utóbbit szerdán a zalai Alibánfán.
Vágólapra másolva!

Pénteken 11 órakor temetik el a szolgálata közben meggyilkolt rendőrt Balatonalmádiban, a vörösberényi városrészben lévő temetőben - közölte Keszey János polgármester, aki arról nem értesült, hogy a temetést a nyilvánosság kizárásával tartják. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, a szertartást a sajtó teljes kizárásával tartják majd, a temetés időpontjáról és helyéről szerdán adnak tájékoztatást.

Gamauf János 29 éves balatonalmádi rendőrt a múlt szerdán hajnalban gyilkolták meg szolgálat közben, amikor egy autót ellenőrzött Alsóörsön, a 71-es úton. A gyilkosság idején halálos lövés ért egy alibánfai (Zala megye) főiskolást is, aki abban az autóban ült, amelyet a rendőr éppen ellenőrzött.

A fiatal temetése szerdán lesz Alibánfán. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a szertartás idejére - délután kettőtől fél ötig - forgalomkorlátozást vezetnek be a Zalaegerszeget Sümeggel összekötő 7328-as számú úton, és fokozott rendőri jelenlét is lesz a környéken. Németh István, a 21 éves Ádám édesapja közölte, számítanak rá, hogy sokan lesznek a temetésen, de fiát is a sajtó nyilvánosságának kizárásával szeretnék végső nyugalomra helyezni.

Az alsóörsi gyilkosságok elkövetésével egy svájci-magyar állampolgárságú férfit gyanúsítanak, aki később öngyilkosságot követett el, holttestét a bűncselekmény helyszínétől 5-6 kilométerre találták meg.