MSZP: Nőellenes intézkedésekre készül a kormány

Vágólapra másolva!
Nőellenes intézkedés lenne, ha a kormány bevezetné az úgynevezett gyermektelenségi adót - mondta Szanyi Tibor az MSZP kampányfőnöke. Ennek lehetőségéről korábban Boross Péter korábbi miniszterelnök beszélt, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes viszont rossz ötletnek nevezte gyermektelenségi adó bevezetését.
Vágólapra másolva!

Az MSZP szerint nőellenes intézkedés lenne, ha bevezetnék az úgynevezett gyermektelenségi adót. Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke vasárnap az MTI-nek azt mondta: a "kormánypárti boszorkánykonyhákban" olyan ötletekkel játszanak, mint például a gyermektelenségi adó bevezetése.

A kampányfőnök szerint a minimálbér megadóztatása ugyancsak szerencsétlen ötlet, hiszen a minimálbéresek zöme vidéki kistelepülésen élő nő. Mind a két intézkedés kifejezetten nőellenes, márpedig a nőknek legkevésbé sem további megszorításokra van szükségük - mondta Szanyi.

Boross Péter korábbi miniszterelnök a Heti Válasznak augusztus végén azt mondta, nem ért egyet az adócsökkentéssel, mert ha alacsonyak az adók, a népszaporulat növelését célzó kedvezmények jelképesek lesznek, így a különadó marad a megoldás, hogy a gyereket nem nevelők is arányosan járuljanak hozzá a közös jövőhöz. A adó meddő nőket érintő vonatkozásáról azt mondta, "nem kell érzelmi kérdést kreálni az ügyből", a nemzet jövőjéhez vagy gyerekneveléssel, vagy különadó fizetésével lehet hozzájárulni, akinek fontos a nemzet jövője, nem tekinthet pusztán magánügyként a gyermekvállalásra.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, KDNP-elnök később azt mondta, nem támogatná gyermektelenségi adó bevezetését, ezzel szemben annak a híve, hogy a gyermeket vállaló családokat külön támogatási formával segítsék.