Ítéletet hirdetnek Budaházy György ügyében

Vágólapra másolva!
Másodfokon is ítélet születik szerdán Budaházy György ügyében, akit ebben a perben állam elleni bűncselekményekkel vádolnak. Írásaiban erőszakos cselekményekre buzdította híveit, Budaházy azonban nem ismeri el bűnösségét.
Vágólapra másolva!

Várhatóan szerdán hirdet másodfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla a Budaházy Györggyel szemben állam elleni bűncselekmények vádjával folyó büntetőperben. Budaházyt az ügyészség alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületével vádolja, arra hivatkozva, hogy a férfi 2006 őszétől 2007 tavaszáig az interneten közzétett tucatnyi írásában a kormány elkergetésére, a parlament feloszlatására, a főváros blokádjára és más erőszakos cselekményekre buzdította híveit.

A más súlyos bűncselekmények, országgyűlési képviselők elleni terrorcselekmények vádjával, a Hunnia Mozgalom ügyében több mint egy éve előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét, vitatta, hogy erőszakkal fenyegetett volna internetes írásaiban. Korábbi perbeszédében védője, Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Jobbik országgyűlési képviselője felmentést kért, az ügyész ugyanakkor az első fokon kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés helybenhagyását és jogerőre emelését kezdeményezte.