Népszavazást kezdeményez az MSZP

Vágólapra másolva!
Mesterházy Attila pártelnök bejelentette, hogy az MSZP népszavazást kezdeményez, amelyen három kérdést tenne fel a magánnyugdíjpénztárral kapcsolatban. Mesterházy reméli, legalább egyet elfogad a választási bizottság.
Vágólapra másolva!

Népszavazást kezdeményez az MSZP a magán-nyugdíjpénztári tagdíjátutalás felfüggesztése miatt. Mesterházy Attila pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette: egy-egy elnökségi tag összesen három kérdést adott be az Országos Választási Bizottsághoz (OVB).

Harangozó Tamás azt kérdezné meg: "Egyetért-e ön azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári kifizetéseket az állam semmilyen módon, még átmenetileg sem vonathatja el?" Kunhalmi Ágnes arról kérdeztetné meg az embereket, egyetértenek-e azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagdíjat törvény nem módosíthatja - még időlegesen sem - nyugdíjjárulékra. Szabadkai Tamás kérdése pedig úgy szól: "Egyetért-e ön azzal, hogy az egyének magán-nyugdíjpénztári tagdíjait kizárólag az általuk kiválasztott magánnyugdíjpénztár kezelheti?"

A pártelnök a kezdeményezésüket azzal indokolta, hogy "itt és most" akarnak megálljt parancsolni a kormány agresszív politikájának, de ezt a parlamentben nem tudják megtenni. Azt mondta, jogászokkal is konzultáltak a kérdéseikről, és remélik, hogy ezek közül legalább egyet elfogad, azaz népszavazásra bocsáthatónak talál az OVB. A pártelnök ismét felszólította a kormányt arra, hogy vonja vissza a magán-nyugdíjpénztári befizetésekre vonatkozó törvénymódosításokat.