Meghibásodott az autópálya-matricákat kiadó rendszer

Vágólapra másolva!
Hétfő este óta téves dátumokat nyomtat az autópálya-matricák érvényességét igazoló bizonylatokra a matricákat kiadó elektronikus rendszer. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szerint a nyomtatási hiba ellenére az érvényességi idők pontosan kerülnek a rendszerbe, ezért az autósoknak nem kell törődniük a hibás blokkokkal.
Vágólapra másolva!

Tévesen nyomtatja az autópálya-használathoz szükséges e-matricák bizonylatait a matricákat árusító számítógépes rendszer - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A probléma hétfőn este jelentkezett, a hiba miatt a megvásárolt úthasználati matricák bizonylatán téves dátum szerepel.

Az autópálya kezelő szerint csak nyomtatási hibáról van szó: bár a megvásárolt matricák ellenében adott bizonylatra a nem a vásárolt időintervallumnak megfelelő érvényességi idő kerül, ez nem befolyásolja a matricák érvényességét. A tévesen nyomtatott bizonylatok ellenére az így vásárolt matricák a rendszerben a kívánt és kifizetett időszakra biztosítják az úthasználati jogosultságot - közölte a társaság.

Az autópálya kezelő szerint az autósoknak nincs egyéb tennivalója a hiba miatt. A probléma elhárításán a szakemberek dolgoznak - áll a közleményben.