Életfogytiglanról 15 évre enyhítette egy gyilkos büntetését a bíróság

Vágólapra másolva!
Jogerősen 15 évre csökkentette a Debreceni Ítélőtábla egy nyíregyházi férfinak a büntetését, aki megnyilkota apósát, volt feleségét pedig életveszélyesen megsebesítette. A férfit elsőfokon még életfogytiglanra ítélték, most azzal indokolták az enyhítést, hogy nem előre kitervelten ölt.
Vágólapra másolva!

Másodfokon 15 évre csökkentette a a Debreceni Ítélőtábla szerdán annak a férfinak a büntetését, aki tavaly halálra késelte apósát, volt feleségét pedig életveszélyesen megsebesítette. Az elsőfokon eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság korábban életfogytiglanra ítélte M. Jánost, ezt most az ítélőtábla azért csökentette 15 évre, mert nem látta bizonyítottnak, hogy a vádlott előre kitervelten ölt volna. A bíróság szerint enyhítő körülmény, hogy a vádlott megbánást tanúsított, amelyet az is bizonyítotott, hogy öngyilkosságot kísérelt meg. Azt viszont súlyosbító körülménynek számították, hogy közeli hozzátartozóját bántotta. Az ítélet jogerős.

M. János 2009 április 4-én vita nélkül elbeszélgetett volt feleségével és annak családjával, másnap kora reggel azonban visszament hozzájuk, apósát többször megszúrta a magával vitt késsel és fejbe vágta egy kapával, aztán pedig volt feleségét szúrta meg összesen 14 alkalommal. A vádlott apósa még a helyszínen meghalt, a volt feleségét pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba. M. János ezek után magát is kétszer hasba szúrta, de el tudott menni, majd saját házának közelében még kétszer megszúrta magát, de az öngyilkossági kísérlet nem járt sikerrel. A férfi 9 év házasság után 2007-ben vált el feleségétől, de 2009-ig élettársi kapcsolatban éltek amíg a nő úgy nem döntött, hogy Olaszországban összeházasodik egy másik férfival.