Még tizennégyen vannak kórházban az iszapkatasztrófa miatt

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban három, az iszapkatasztrófában megsérült embert hazaengedtek a kórházból, de tizennégy embert még mindig az ajkai kórházban ápolnak.
Vágólapra másolva!

Az ÁNTSZ adatai szerint az elmúlt napokban három embert hazaengedtek a kórházból az iszapkatasztrófa sérültjei közül. Tizennégyen még mindig az ajkai kórházban fekszenek égési sérülésekkel - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán az MTI-t. Az október 4-i gátszakadást követő vörösiszap-katasztrófában 10 ember meghalt, 123 ember szerzett égési sérüléseket az erősen lúgos, maró hatású anyagtól. A fekvő- és járóbeteg-ellátás folyamatosan biztosított, gyógyszer és kötszerhiány nincs, az elmúlt napokban helyszíni ellátást senki nem igényelt.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az érintett településeken folyamatosan vizsgálják a vízminőséget, az eredmények alapján az ivóvíz a teljes területen biztonságosan fogyasztható, a levegő porkoncentrátumának mérése továbbra is folyamatosan zajlik több mérőállomáson. Az ÁNTSZ közlése szerint a katasztrófa sújtotta térségben az egészségügyi vezetési ponton hét emberrel folyamatosan jelen van, a lakosságot 21 tájékoztatási ponton informálják a legfontosabb tudnivalókról.