Blikk: A fideszeseket is rábeszélné a végkielégítések visszafizetésére Lázár

Lázár János, Fidesz az országgyűlésben az Alkotmánybíróság jogait korlátozó javaslat szavazása előtt
Vágólapra másolva!
Bár nem lesz kötelező, de semmi nem tiltja, hogy a fideszes képviselők is visszafizessék a 2002-ben felvett végkielégítések kétmillió forint feletti részének 98 százalékát, erre Lázár János fel is hívja a Fidesz frakciótagjainak figyelmét - írja a Blikk. A frakcióvezető azt ígérte, jó példával jár elől, és adózni fog a szabadságmegváltásként felvett milliói után.
Vágólapra másolva!

Nincs különbség szocialista és fideszes végkielégítés között - mondta a Blikknek Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, a törvény szerint nem kell utólag adózni a még 2002-ben felvett összegek után, de semmi nem tiltja, hogy bárki fizessen. "A legtöbb juttatást felvett volt kormánytagokat megkeresem, és elmondom neki, hogy ez a frakció álláspontja" - mondta a Blikknek. Lázár azt ígérte, jó példával jár majd elől, és adózni fog azután a körülbelül 7,5 millió forint után, amit 2006-ban és 2010-ben vett fel szabadságmegváltásként a hódmezővásárhelyi önkörmányzattól.

A Blikk szerint Lázár ötlete nem aratott osztatlan sikert a frakcióban. A lapnak egyedül Hende Csaba honvédelmi miniszter nyilatkozott, aki azt mondta, hogy "egy állami vezető a saját juttatásaival nem foglalkozik. Amit részére munkája ellenértékeként megállapít a törvény, azt köszönettel elfogadja".