Vágólapra másolva!
Megszüntették másodfokon Wieszt János előzetes letartóztatását. Az egykori szocialista képviselőnek még szeptember végén hosszabbította meg a bíróság az előzetesét, de Wieszt fellebbezett, és most házi őrizetre mérsékelték a letartóztatást.
Vágólapra másolva!

Kijöhet az előzetesből Wieszt János egykori szocialista képviselő a Fővárosi Bíróság másodfokú döntése alapján. A Budai Központi Kerületi Bíróság még szeptember végén döntött a hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsított Wieszt előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról, amely ellen Wieszt fellebbezett. A Fővárosi Bíróság ma másodfokon házi őrizetre mérsékelte a letartóztatást.

A bíróság szerint azért szüntették meg a letartóztatást, mert az ügy már olyan előrehaladott állapotban van, hogy a gyanúsított vélhetően már akkor sem veszélyeztetheti a bizonyítási eljárást, ha nincs előzetesben. Hozzátették azonban, hogy a nyomozás eddig összegyűjtött adatai a gyanúsítást erősítik.

Wieszt Jánost, az előző ciklus XI. kerületi MSZP-s frakcióvezetőjét azután helyezték előzetesbe, hogy nyilvánosságra került egy rejtett kamerás felvétel, amelyen a politikus több mint kétmillió forint kenőpénzt vesz át egy vállalkozótól. Wieszt korábban azt mondta, hogy nem követett el bűncselekményt. és szerinte politikai támadás érte.