Két gyereket szállítottak kórházba a XIII. kerületi paneltűz miatt

Vágólapra másolva!
Kiürítettek egy XIII. kerületi kilenc emeletes panelépületet vasárnap, mivel a tűz miatt füsttel telt meg az épület egy része. A mentők egy 11 éves és egy két hónapos gyereket szállítottak kórházba,  a két gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Kiürítettek a tűzoltók vasárnap reggel egy kilencemeletes házat a főváros XIII. kerületében, mert az épület egy kisebb tűz miatt füsttel telt meg.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője elmondta: vasárnap reggel az Ipoly utcában, egy új építésű ház földszinti szépségszalonjában csaptak fel a lángok. A tűz egy részét eloltotta egy eltörő vízcsőből kiáramló víz, a végleges oltást pedig a tűzoltók végezték el.

Az épületnek közös szellőzőrendszere van, így a tűz miatt keletkezett füst minden lakásba bejutott. A tűzoltók kivitték az ott élő körülbelül 30 embert, néhány lakásban azonban nem nyitottak nekik ajtót. Ezeket kénytelenek voltak - a rendőrök jelenlétében - feltörni.

A tűzoltóság közölte: két gyermek, egy 10 hónapos és egy 10 éves szenvedett könnyebb sérüléseket. A mentők mindkettőjüket megfigyelésre kórházba szállították.