Népszabadság: Büntethető lesz a bűncselekményről való telefonálás

elektromágnes, mágneses mező, elektromágneses 
túlérzékenység, hiperszenzitivitásnak, mobiltelefon
Vágólapra másolva!
Ha valaki telefonon súlyos bűncselekményről beszél, akkor ezt az információt akkor is felhasználhatják, ha a lehallgatás más ellen irányult, és az akciót egészen más bűncselekmény ellen szervezték - olvasható a Népszabadság keddi számában.
Vágólapra másolva!

Egy készülő törvénymódosítás szerint a jövőben könnyen megütheti a bokáját az, aki telefonon súlyos bűncselekményről beszél, ha a telefonbeszélhetést a titkosszolgálat lehallgatta - olvasható a Népszabadság keddi számában. A hatályos törvények szerint most még ki kell dobnia a titkosszolgálatnak azokat a beszélgetéseket, amelyeken a beszélgetőtárs készüléke van lehallgatva, de a telefonáló beszél bűncselekményekről.

A Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter által benyújtott törvényjavaslat szerint bárki beszél bűncselekményekről telefonálás során, vele szemben a felderítés során keletkezett adatok lényegében korlátlanul felhasználhatók lesznek, ha a lehallgatást végző titkosszolgálat azonnal feljelentést tesz - olvasható a Népszabadságban.

A javaslat szerint ez azokra a bűncselekményekre lesz érvényes, amelyek felderítéséhez titkosszolgálati eszközök alkalmazása egyáltalán szóba jöhet, azaz a Büntetőtörvénykönyv öt évnél súlyosabb börtönnel bünteti.