A Szilvásy apósától vett festmény is gyanús Budai Gyulának

Vágólapra másolva!
Három újabb büntetőfeljelentést tesznek az előző kormányhoz kapcsolódó ügyekben - közölte Budai Gyula elszámolási kormánybiztos. Budai szerint a Szilvásy György korábbi titokminiszter apósától vett festmények miatt is eljárást kezdeményeznek.
Vágólapra másolva!

Három újabb ügyben fejeződött be a belső vizsgálat, és mindhárom ügyben büntetőfeljelentéssel éltek a jogosultak - jelentette be Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos.

Két közbeszerzéssel kapcsolatos ügy a Magyar Közút Kht.-hoz köthető. Az egyikben a közhasznú társaság a Megaholding Kft.-vel kötött szabálytalanul szerződést, ebben az ügyben 125 millió forint kár érte az államot. A másik ügyben Budai szerint a közbeszerzési szabályok megkerülésével a Gts Datanet Távközlési Kft.-vel szerződtek, itt a belső vizsgálat szerint 130 millió forintos a kár.

A harmadik ügyben a BMSK Zrt. nevű állami cég Csáky Lajos festőművésztől, Szilvásy György volt titokminiszter apósától vett tízmillió forintért képeket. Budai közölte, hogy a festmények a szakértők szerint csak hárommillió forintot érnek, itt hétmillió forint kár érte az államot.