Halálos baleset is történt a csúszós utakon, több vonat késik

Vágólapra másolva!
A havas, csúszós utakon több baleset is történt Jász-Nagykun-Szolnok megyében, az egyiknek halálos áldozata is van. A fővárosban éjjel 4-5 centi friss hó esett, a főutak nedvesek, a mellékutak havasak, a BKV járatai minden vonalon rendben elindultak. Havazott reggel Győr környékén, és Szegeden is. A vonatok váltóproblémák miatt a szolnoki vonalon 10-15 percet késnek.
Vágólapra másolva!

Több baleset is történt a csúszós utakon az elmúlt 24 órában Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Pár perccel 9 óra előtt egy halálos ütközés volt Törökszentmiklósnál, hajnalban pedig 9 ember sérült meg egy kisbuszban Szolnoknál.

Budapesten az éjszakai havazás miatt havasak a mellékutak, a főutakat, hidakat, felüljárókat folyamatosan tisztítják. A Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. (FKF) tájékoztatása szerint 61 géppel takarítják az 1200 kilométer hosszú útvonalhálózatot, de a mellékutakra csak délelőtt jutnak el. Az FKF arra kéri a magánházak tulajdonosait és a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól.

A BKV fődiszpécsere arról tájékoztatott, hogy a társaság járatai mindenhol közlekednek, és nincsenek késések a menetrendben a havazás miatt.

Pest megyében és az északkeleti országrészben is havasak, hókásásak az utak. Az Útinform tájékoztatása szerint téliesek az útviszonyok a Dunától keletre, illetve jeges az alsóbb rendű úthálózat Körmend tájékán, Szikszó és Makó környékén közepesek a látási viszonyok, valamint erős szélre kell számítani Mosonmagyaróvár és Székesfehérvár körzetében.

Szeged környékén lelassult a közlekedés a reggeli havazás miatt, a 43-as út lassan járható, mert két autó egymásba csúszott. Szikáncson egy teherautó megcsúszott, és belerohant a szemből érkező személyautóba, a teherkocsi sofőrje súlyosan megsérült.

A MÁV-nál kisebb késéseket okoz a havazás. Szolnok térségében az intenzív havazás váltóállítási nehézségeket okoz, emiatt a ceglédi vonalon közlekedő vonatok átlagosan 10-20 percet, a szolnoki vonalon közlekedők 20-40 percet is késhetnek - közölte a Mávinform. A váltókat folyamatosan takarítják, a szél azonban sok helyen visszahordja a havat.

Az időjárás-előrejelzés szerint ma elszórtan ismét lehet havazás az országban, és fagypont alatt marad a hőmérséklet napközben is.