Halálos baleset is történt a szerdai havazásban

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt szerda hajnalban az M1-es autópályán Bicskénél, amikor autójával egy, a leállósávban álló kamionba rohant. Kora reggel havazás kezdődött a Dunántúl északi részén, valamint a főváros térségében, de jelentős mennyiségre nem kell számítani.
Vágólapra másolva!

Halálos baleset történt szerdán hajnalban az M1-esen, Bicskénél. A Budapest felé vezető oldalon a leállósávban álló defektes kamionba rohant egy személyautó. A szlovák vezető azonnal életét vesztette, két utasát életveszélyes sérüléssel vitte a mentő kórházba. A balesethez feltehetőleg hozzájárult az erős havazás - mondta Németh-Kész Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az Útinform szerda reggeli tájékoztatása szerint havazik, vagy szálingózik a hó Győr közelében, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében, Fejér megye északi részein, Somogy, Tolna és Bács-Kiskun megye egyes területein. Itt a főutak néhol latyakosak, hókásásak, a letaposott hótól síkosak. A Sajó és a Hernád völgyében hóbordás utakra is számítani kell. A látási viszonyok kielégítőek, az M1-es autópályán Komáromnál intenzív hódaraesés, Bicskénél havazás miatt kell lassítani.

Bozóky István, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársának elmondása szerint főleg a Dunántúl északi részén havazott eddig, napközben viszont inkább többnyire felhős lesz az ég, csak gyenge havazásra, hózáporra lehet számítani, a friss hó mennyisége nem haladja meg a 3-4 centimétert. Budapesten reggel szintén havazás kezdődött, de jelentős mennyiségre a fővárosban sem számítanak, a hegyekben várható csak 3 centiméter körüli friss hó.