Nem enged az államtitkár az egyetemistáknak

Vágólapra másolva!
Nem tudott megállapodni az oktatási tárcával a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a felsőoktatási törvény koncepciójáról. A HÖOK elnöke a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy az egyetemisták tüntetni is készek a tervezet ellen.
Vágólapra másolva!

Nincs megállapodás a hallgatók és az oktatási tárca között a felsőoktatási törvény tervezetéről. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy az egyetemisták akár tüntetni is készek.

A hallgatók azt kifogásolják, hogy az oktatási tárca eddig még egyetlen hallgatói javaslatot sem fogadott be a felsőoktatási törvény tervezetéhez. Nagy Dávid, a HÖOK elnöke szerint a felsőoktatási hallgatók már most tüntetnének. A hallgatók azt nem tudják elfogadni, hogy a törvénytervezet szerint a jelenlegi 25-33 százalékról 15-20 százalékra csökkenne a hallgatók aránya a felsőoktatási szenátusokban.

Nagy Dávid emlékeztetett arra, hogy Hoffmann Rózsa államtitkár ragaszkodik ahhoz, hogy egy tantárgyból legfeljebb 4 vizsgalehetőséget kapnának a hallgatók, akik ez ellen is élesen tiltakoznak. Nagy Dávid elmondta, hogy az egyik közösségi oldalon már ötvenezer támogatója van a törvény elleni tiltakozásnak.